Självskrivet – ny sommarkurs på Fridhems folkhögskola 2017

Nästa sommar blir det premiär för en ny kurs på Fridhems folkhögskola. ”Självskrivet” heter den och kan ses som en syster till den populära ”Skrivarsafari” som går in på åttonde året sommaren 2017. Självskrivet hålls den 3 – 7 juli 2017, och Skrivarsafari veckan innan, 26 – 30 juni 2017.

Självskrivet – skriv och lär känna dig själv

Skrivandet är ett fantastiskt verktyg för självkännedom. Under fem dagar utforskar vi hur skrivandet kan bidra till förståelsen om vilka vi är. Vi varvar upplevelseövningar med teori och inspireras av psykosyntesens begreppsvärld där den holistiska synen på människan är central. Vi går på upptäcktsfärd i känslornas landskap, rör oss genom tankebanorna och hyllar kroppen. Allt hänger ihop. Vi skriver och lyssnar till vår inre orkester.

: : :

Jag håller i Självskrivet tillsammans med min vän och kollega, Annika Sibring. Vi är båda diplomerade psykosyntesterapeuter med våra respektive specialområden och kompletterar varandra väl. Annika är studierektor för grundutbildningen på PsykosyntesAkademin, utbildad coach (Leapfrog) och IMAGO relationsterapeut.

Jag själv är utbildad skrivarpedagog, författare och lektör. Det blir oerhört spännande att se hur det här utvecklar sig. Det händer mycket på området, att skrivandet är läkande och utvecklande är det ingen tvekan om.

Du som har gått Skrivarsafari tidigare kan känna igen upplägget, men under Självskrivet fokuserar vi mer på vad som händer med oss själva under skrivprocessen. Vi utforskar vårt skrivande för att förstå vilka vi är.

Sommarkursprogrammet släpps på Fridhems folkhögskolas hemsida den 13 januari kl.16. Var beredd på att det blir rusning. Många av de mest populära sommarkurserna är fullbokade långt innan tjälen gått ur jorden.

Har du frågor om Självskrivet, kontakta mig på info@sjalvskrivet.se.