AC Collin målar som hon skriver

AC Collin målar som hon skriverAC Collin målar som hon skriver, och skriver som hon målar.

Mitt måleri vilade under många år. Jag fokuserade på skrivandet, professionellt som copywriter och för nöjes skull. Under utbildningen på PsykosyntesAkademin (2006-2010) blev jag intresserad av hur text och bild kan användas i terapeutiskt syfte. Jag började bildterapi och plockade fram penslar och färger igen. Det var som att komma hem.

Hösten 2014 hyrde jag ateljéplats på Edsvik konsthall, samtidigt som jag bröt upp från en trettiofem år lång relation. Jag var också i färd med att debutera som romanförfattare. Det var där och då, framför staffliet, som jag förstod vad som pågick. Jag var mitt eget studieobjekt och kunde se hur jag bearbetade och tog hand om mig själv på bästa sätt.

Sommaren 2019 har jag utforskat Vedic Art med Marie Meijer-Falk som handledare och ytterligare pusselbitar är på plats.

Jag är medlem i Täby konstnärer och har medverkat i flera samlingsutställningar på Karby Gård.

 

Vill du köpa konst?

Det mesta av AC:s måleri finns till försäljning, de två serierna nedan är dock sålda. Titta runt i det  digitala galleri >>

 

Spara

Spara