Portfolio

Som generalist med bred tvärkompetens har jag snart trettio års erfarenhet av digitala medier. Jag behärskar alla steg, från idé och målgruppsanpassat innehåll till produktion av färdig lösning. Här är ett urval av olika projekt som jag har arbetat med på senare år, grafisk form, film- och ljudproduktion och innehåll.

 

Rörligt  
Trailer för föreningen Täby konstnärer och sommarsalongen 2019. Filmproduktion, manus och speaker.
Drönarfilm: Braintrust.

Se hela filmen här >>

Trailer för novelln "Hundarna från Rågsved" i samarbete med StoryTailors.
Filmproduktion, speaker.
Drönarfilm: Braintrust.
Ljudboksproduktion 
Skeppet och berget är två egenproducerade guidade meditationer. De finns bl.a. på Storytel. Illustrationerna är egna målningar ur serien "Sinnesro".

SKEPPET

Varje dag sätts viljan på prov. Det är viktigt att stanna upp och lyssna inåt, särskilt om den yttre världen upplevs som påträngande och kaotisk. "Skeppet" är en guidad meditation som hjälper dig att slappna av och visualisera din vilja. Välj en plats där du får vara ostörd. Låt guidens lugna röst vägleda dig genom det inre landskapet.

BERGET

Ibland vet vi varken ut eller in. Vi förlorar kontakten med oss själva, och det ofta där vi kan hitta svaren, om vi är lyhörda. Därför är det är viktigt att stanna upp och lyssna inåt, särskilt om den yttre världen upplevs som påträngande och kaotisk. ”Berget” är en guidad meditation som hjälper dig att slappna av och visualisera hur du kan få kontakt med din klokhet. Välj en plats där du får vara ostörd och låt guidens lugna röst vägleda dig genom det inre landskapet.


Tre noveller ur serien "Stockholm Urban Fantasy" i samarbete med StoryTailors. Grafisk form och produktion.

HUNDARNA FRÅN RÅGSVED - Ljudboksnovell
Det är sommar i Stockholm. Nätterna är ljusa, men under ytan finns mörkret. Var kommer det ifrån? Är det här för att stanna? Människor står allt oftare vid sidan av, utan att ingripa när något otäckt händer. Siri hör till de utvalda med unik känslighet och ovanligt stort hjärta. Hennes oro är så stark att hon påverkas på alla plan. Vad är det för krafter i omlopp? Hon kan inte rädda världen på egen hand, men när hon drabbas personligen får hon hjälp från oväntat håll.

Provlyssna:
RÖTMÅNAD - Ljudboksnovell

Stockholm hukar under solen. Det är den hetaste sommaren på flera decennier och i en ateljé på Torsgatan står Nina och svettas. Hon målar porträtt av kända personer, men när den tredje modellen på kort tid dör, går det inte längre att bortförklara som en slump. Nina är rädd och känner på sig att det här bara är början. Hon har ingen aning om hur rätt hon har. Det är rötmånad, och då kan det hända ohyggliga saker.
FLICKAN I SKUGGAN AV EKEN - Ljudboksnovell

Merula befinner sig i ett gränsland. Hon vill vara fri och ha kul med sina vänner, men då måste hon ljuga för sina föräldrar och fortsätta att vara "duktiga Merula". Lika vild som Rosie vågar hon inte vara, ändå är det hon själv och inte Rosie som råkar illa ut. Vem är den lilla flickan som lockar henne allt djupare in i mörkret. Är hon i fara? Vem ska rädda vem?
Änglajävulen - en tragikomisk feelgood med svärtaÄNGLAJÄVULEN - Ljudboksroman i tio delar

Angela kan inte ta ett steg utan att ta hjälp av sina änglakort. Det är så allvarligt att hennes vänner kidnappar henne för att få ett slut på eländet. Under en vecka i ett ensligt beläget hus på Mallorca är det tänkt att hon ska bli kvitt sitt beroende. Allt är Beatrice Stjärnstråles fel, ett medium som kom i Angelas väg när hon var som mest sårbar. Änglajävulen av AC Collin är en tragikomisk feelgood med svärta, om vänskap och att överlåta beslut till högre makter när det krisar.
DE LÄMNADE - ljudboksnovell

Lizzi, Cissi, Max och Gusten är instängda i en sommarstuga i skärgården. Det skymmer och de vet inte hur de ska ta sig ut. Å andra sidan är det kanske säkrare att stanna kvar. Grannens skällande bestar, San Quentin och Alcatraz, kan inte ta sig in. Men var är mamma? Författaren AC Collin läser sin egen novell, ”De lämnade”, en berättelse med twist.
ATT BETRAKTA EN ÄLG - ljudboksnovell

Stefan och Helena tömmer barndomshemmet sedan deras pappa har gått bort. De upptäcker snart att han har haft hemligheter för sig. Hur nära var pappa och Maja från hemtjänsten egentligen? Skulle de resa till Paris? Hade han börjat intressera sig för litteratur på gamla dar? Och varför ville han ha en älg i dödsannonsen? Att betrakta en älg är en lågmäld, finstämd novell med oväntad utgång.
Författande
Lyssna till Maja och jullovsmysteriet på Storytel i julMAJA OCH JULLOVSMYSTERIET (9 - 12 år)

Den första delen i berättelsen om Maja som flyttar från Stockholm till ett slott, mitt ute i ingenstans. Maja vill inte alls flytta till ett gammalt muggigt slott, men mystiska saker börjar hända och snart får hon besök av sin kompis Ingo. Han ska hjälpa henne att lösa mysteriet på slottet Hollyhill.
Utgiven på Storytel Kids, inläsare: Gustaf Hammarsten.

Berättelsen finns även utgiven som inbunden bok, B.Wahlströms förlag.
MAJA OCH SOMMARLOVSMYSTERIET (9 - 12 år)

I den andra delen har det blivit sommar och Majas föräldrar har rest på semester. Kvar på slottet är Maja, Ingo och Nora. Barnen har så fruktansvärt tråkigt, men det blir det ändring på. Några kompisar kommer på besök och snart är de ett nytt mysterium på spåren.

Utgiven på Storytel Kids, inläsare: Gustaf Hammarsten.
MAJA OCH PÅSKLOVSMYSTERIET (9 - 12 år)

I den tredje delen stökar det till sig något ordentligt. Majas mamma och pappa ska öppna hotell i en av slottsflyglarna, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Med ens har en cirkus slagit läger i slottsparken och mystiska saker börjar hända. Varför är en av cirkusvagnarna låst, och varför vaktas den av en clown? Maja och Ingo förstår att de måste handla snabbt innan det är för sent.

Utgiven på Storytel Kids, inläsare: Gustaf Hammarsten.
"Mamma kom aldrig hem" av AC CollinMAMMA KOM ALDRIG HEM - Roman

Fotografen Linn drabbas av en synrubbning. Hon reser hem till Sverige och flyttar in i sitt barndomshem, ett kafé som har stått tomt i många år. En dag får hon ett livstecken från någon som lika gärna kunde vara död - mamma. Linn ställs inför valet att fortsätta fly eller stanna upp och våga möta sitt förflutna. Hon börjar i terapi och söker upp sin mor för att få veta sanningen, men det visar sig vara en annan än den hon har trott på hela sitt liv.

Utgiven av Ordberoende förlag.