Fiction Profiler

Känns din romankaraktär ytlig och konturlös? Har du blivit refuserad eller fått rådet av en lektör att fördjupa och gestalta? Man kan inte göra en romanperson levande om hon inte lever innan romanen börjar, skriver författaren Elisabeth George. Vill du följa hennes råd och inleda skrivandet med att blåsa liv i din karaktär? Jag kan hjälpa dig, var du än befinner dig i skrivprocessen.

Fiction Profiler är en nischad lektörstjänst där jag fokuserar på din litterära karaktär. Se mig som en frågvis karaktärskonsult. Jag kommer att vara väldigt nyfiken och ställa tusen och en frågor. Utifrån dina svar växer profilen fram.

Vad skulle din karaktär till exempel svara om det ringer en telefonförsäljare klockan åtta en fredagskväll? Vilken anknytningstyp är hon? Vad gör hon om någon tränger sig före i bankomatkön? Har hon någon återkommande dröm? Vart reser hon på semester? Vad läser hon först i restaurangmenyn, desserterna eller vinlistan? Vilken roll hade hon i sin ursprungsfamilj? Var hon en hjältinna, ensamvarg eller clown? Hur är hennes vilja beskaffad?

Läs mer på Fiction Profiler >>

Kommentera