Författaren AC Collin

julbokFörfattarskapet är en del av min litterära vereksamhet, där jag också arbetar som lektör, författarcoach och ljudboksproducent. Jag är utgiven på förlag och har gett ut på egen hand. Jag är medlem i Sveriges författarförbund, Författarcentrum Öst, samt författarnäterverket Fåröakademien.

Romandebuten

Hösten 2015 debuterade jag med ”Mamma kom aldrig hem” på Ordberoende förlag. Det är en psykologisk utvecklingsroman om en kvinna som söker upp sin mor för att sätta punkt för det oavslutade i det förflutna. Handlingen utspelar sig i nutid, med tillbakablickar från barndomen. Det fantastiska omslaget är gjort av Michael Ceken.

Du kan beställa ett signerat ex av mig, (150 kr + porto) >>
Boken finns också att köpa via nätbokhandeln, som inbunden och som e-bok.
Adlibris >> och Bokus >>

Änglajävulen av AC Collin Änglajävulen och spökerier på slott

Under 2017 arbetade jag med två ljudboksprojekt. Barnboken ”Maja och jullovsmysteriet” och vuxenromanen ”Änglajävulen”. Jag fick kontrakt med B.Wahlströms som ville ge ut boken om Maja som jullovsföljetong. Den har sedan dess kommit ut som inbunden (julen 2018) och fått uppföljaren ”Maja och sommarlovsmysteriet”. Påsken 2019 släpps del tre, ”Maja och påsklovsmysteriet”.

Under en skrivresa till Mallorca i maj arbetade jag med manuset. Det måste ha varit något magiskt med platsen utanför Fornalutx. När jag kom hem hamnade jag i ett flow och kläckte idén om Angela, som tack vare sina vänner hamnar på Mallorca där hon ska bli av med sitt änglakortberoende. ”Änglajävulen” finns att lyssna på via Storytel, Nextory, Adlibris och Bokus.

Maja och jullovsmysteriet
Novellerna

Jag har fått en hel del uppmärksamhet för mina noveller. Flera av dem finns utgivna som e-singlar, men också i antologier som ”På denna grund”, ”Över en fika”, ”Ett lejon och andra historier från Mariefred”. Jag har också ett litterärt projekt tillsammans med en kollega. Vi kallar oss StoryTailors och ger bland annat ut ljudnoveller i genren Urban Fantasy. Lyssna här >>

Vill du lyssna? Några av novellerna finns publicerade på min pod >>


 

Spara

Spara

Spara

Spara