Skrivarböcker

Det finns massor av inspirerande skrivarböcker. Vissa är klassiker och nämns ofta. Här får du ytterligare några tips.

Tre enkla regler finns inte – av Elisabet Norin

15844-treenklaregler_norin_ (w=100 h=200)Skrivarpedagogen Elisabet Norin har lång erfarenhet av att undervisa i skrivande. Hon vägleder med varsam hand och hennes attityd genomsyrar hennes bok, Tre enkla regler finns inte. Du får hjälp att skapa ett fundament att stå på, men också stöd att hitta din egen väg i skrivandets konst.

Under mitt paraply – flanörprosa och anekdoter av Jan Sigurd

underparaplyJan Sigurd undervisar bland annat i berättarteknik och fiktionalisering vid Lunds Universitet. Boken Under mitt paraply är fylld av underhållande anekdoter där Sigge berättar om sina hjältar, allt från Groucho Marx till Bo Widerberg. Han delar också med sig av sina  skrivartips, inspirerade av bland andra Stephen King. En riktig må-bra-bok.

95 skrivövningar – av Anne Olsson

skrivovningar_95Anne Olsson har undervisat i skrivande i decennier. Inledningsvis på Fridhems folkhögskola i Svalöv, därefter på Albins skrivarlinje i Landskrona. Anne är en skicklig pedagog och en inspirerande person. Hon har skrivit en bok för dig som vill komma igång med skrivandet, 95 skrivövningar. För dig som undervisar är den en guldgruva.

Lusten att skriva – Av Julia Cameron

Julia Camerons bok Lusten att skriva sticker ut bland alla skrivarböcker. Mycket inspirerande. Boken är tyvärr slut i handeln, men kan gå att hitta på begagnatmarknaden. Elisabet Norin, tidigare skrivarlärare på Sörängens folkhögskola, kan ha några exemplar och skriver så här om boken:

”Det viktiga är att skriva, att låta det som vill komma fram och gestalta sig på sidan, få lov att komma ut. Julia Cameron låter oss få lugn och ro i vårt skrivande, så att vi kan ta oss förbi skrivblockeringar och hitta våra dagliga rutiner i skrivarlivet. Varje kapitel följs av en övning.”

i textens rum – av Elisabet Norin och Karl Lindqvist

Elisabet Norin har tillsammans med Karl Lindqvist skrivit en inspirerande skrivarbok för dig som vill komma igång med ditt eget skrivande. Det är också en bok för dig som undervisar.  I textens rum är uppdelad i två delar, prosa och lyrik. Boken innehåller massor av berättartekniska tips och övningar som får skrivandet att bli ännu mer lustfyllt.

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Kommentera