Mamma kom aldrig hem av AC Collin

foto©Mia Lewell, "Mamma kom aldrig hem" av AC Collin
foto©Mia Lewell

Romanen ”Mamma kom aldrig hem” av AC Collin släpptes i augusti 2015 (Ordberoende förlag) och fick ett fint mottagande. Det är AC Collins första roman. 

Handling:

Linn, en framgångsrik fotograf, drabbas av synrubbning och reser hem till Sverige efter flera år utomlands. Hon flyttar in i barndomshemmet, ovanpå det kafé som föräldrarna drev när hon växte upp. Det förflutna knackar på dörren och Linn börjar ifrågasätta sina minnen. Vad hände egentligen när hennes mamma lämnade familjen för att aldrig komma tillbaka? Vem var Mörkret, den mystiske mannen, som klev in i Linns liv i samma stund mamma försvann? Är det sant att hästar vänder tillbaka in i ett stall som brinner?

Linn bestämmer sig för att söka upp sin mor. Det blir en inre och yttre resa, och hon får veta omskakande saker om sig själv som hon inte var beredd på. Ingenting blir mer sig likt.

Det fantastiska omslaget är skapat av Michael Ceken.

Sagt om romanen ”Mamma kom aldrig hem”

”Mamma kom aldrig hem” är en inträngande berättelse om att våga stanna upp och möta sig själv. Med en osviklig känsla för stämningar skildrar AC Collin en kvinna som i sökandet efter sin mamma tvingas avtäcka barndomens hemligheter./Christine Falkenland, författare

Anna-Carin Collins debutroman fängslar från första början. På tät och kraftfull prosa bygger författaren ett modernt drama av förstklassigt psykologiskt snitt som berör läsaren. Huvudperson Linn går under några månader in i en process där hon tvingas syna sina sanningar och föreställningar. Hon möter skuggorna ur sitt förflutna: den omvårdande fadern, modern som lämnade man och barn för annat liv och så mannen som kallas för Mörkret. /Elisabet Norin, författare, kulturskribent och skrivarpedagog

Beställ ett signerat ex. direkt av författaren (150 kr + porto) >>
Beställ din bok via näthandlarna, Adlibris och Bokus. Finns även som e-bok.

 

Mer om författaren >>

Spara

Spara

Spara