Ljudboksinspelning

Vad krävs för att göra en ljudboksinspelning eller en riktigt intressant podd? Förutom teknisk utrustning, kunskaper om inspelning, redigering och känsla för tajming, måste man ha något att berätta. ”Skit in, skit ut”, för att citera radioräven Roger Bengtsson, som tillsammans med kollegan Håkan Svensson undervisar i poddproduktion.

Kreagrafen kan hjälpa dig att se över ditt manus, föreslå förbättringar, sköta inspelning och redigering, och leverera färdiga ljudfiler som du kan använda på det sätt som passar dig. Ta kontakt och berätta om dina idéer. 

Rösten är halva upplevelsen

Det finns olika uppfattning om hur en inläsare ska läsa. Vissa föredrar att texten framförs med känsla, på gränsen till radioteater. Andra vill få berättelsen förmedlad så enkelt som möjligt. Det finns förstås inga rätt eller fel. Vi tycker olika, helt enkelt. Själv uppskattar jag en röst som förmedlar något mer än bara handlingen, och jag blev väldigt glad när det stod klart att Gustaf Hammarsten skulle läsa min barnbok ”Maja och jullovsmysteriet”.

 

Inläsare – AC Collin

Här kan du höra exempel på inläsningar gjorda av mig, AC Collin. Det första är ett pilotavsnitt av ”Lufthunger”, en roman av Pär Axelson.

Novell av Mikael Tanner, ”Sedan kom regnet”.

Det första avsnittet av Änglajävulen, en tragikomisk feelgood med svärta, författare AC Collin. Lyssna till hela berättelsen på Nextory.

Novellen ”Miss Invisible”, som även ingår i antologin ”Ett lejon och andra berättelser från Mariefred”.

Novellen ”Amanda skulle aldrig lukta hallon” vann en skräcknovelltävling på Mörkersdottir förlag och finns även att ladda ner som e-novell.

”De lämnade” är en novell som ska höras, inte återberättas. Mycket nöje!

 

I Kreagrafens podd finns mer att höra. Fler inlästa noveller, utdrag ur romaner, reportage och intervjuer.