Kreagrafen kan producera ditt ljud

Kreagrafen producerar ditt ljud

 

Är du författare kan en pilot med ett utdrag ur din roman eller novell öka dina chanser att bli utgiven. Kreagrafen kan producera ditt ljud och förbereda material som du kan publicera för provlyssning eller publicering på din hemsida.

Ljudboken ökar i popularitet.

Under år 2017 har det spekulerats i om Sverige ska följa ljudboksutvecklingen i USA, där försäljningen ökade med 24,5 procent under de första fyra månaderna (Läs mer på boktugg.se). Året innan ökade försäljningen med 19,7 procent, motsvarande 640 miljoner dollar. Det är ju förfärligt mycket pengar! Det blir intressant att följa utvecklingen i Sverige.

Streamingtjänsten Storytel har fått konkurrens av Bookbeat och Nextory. Det är bra för utvecklingen. Storytel Original producerar ljudböcker direkt för ljudmediet, vilket är särskilt intressant ur ett författarperspektiv. I författarkretsar diskuteras om det är annorlunda att skriva för ljud, jämfört med print.

Fler och fler har upptäckt poddradio i Sverige. På samma sätt som vårt tevetittande lämnar det tablåstyrda väljer vi själva när vi vill lyssna. Det är inte heller så komplicerat att producera ljud. Det öppnar upp för mängder av möjligheter för den som vill hitta nya vägar att nå ut med sina berättelser.

Vill du ha hjälp att producera en ljudbokspilot?

Är du författare har du kanske fantiserat om att läsa in dina alster. Det gjorde jag och gick från ord till handling. Jag utbildade mig, skaffade utrustning och letade fram ett barnboksmanus som vilat i väntan på rätt tidpunkt att blomma ut. Jag spelade in en pilot och kontaktade förlag. De hade inte varit med om det tidigare, att någon presenterat en idé på det viset. Kort därpå var vi överens om att det skulle bli en jullovsföljetong på Storytel. Det blev ”Maja och jullovsmysteriet” som sänds i arton avsnitt med början den 22 december 2017, och därefter i sin helhet.

Har du något att berätta?

Vill du ha hjälp att producera en pilot för din roman eller novell? Du kanske vill bli intervjuad av mig och publicera ljudfilen på din hemsida?

Hör av dig och berätta! 

 

: : :

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara