Jag tjuvstartar med en novell om Mariefred

Om ett lejon ... Våren 2015 utlyste Mariefreds och Gripsholms skrivargrupper en novelltävling på temat Mariefred. Mitt bidrag var ett av nio som valdes ut att vara med. Tillsammans med skrivargruppernas åtta bidrag blev det en novellantologi, utgiven av Bokförlaget Axplock, med sjutton sanna och osanna historier som utspelar sig i trakterna runt Mariefred.

Min novell heter ”Miss invisible” och handlar om en lång flicka som inte trivs med sin längd. Hon vill helst inte synas och för att ta kontrollen över sin osynlighet skapar hon ett alter ego, Miss invisible, och blir paradoxalt nog extremt synlig.

”När hon fyllde tolv suckade mamma: När ska du sluta växa, gumman?
Hacket i dörrposten mätte etthundrasjuttiosex centimeter över tröskeln. Varför började de med det där sentimentala karvandet? De gör fortfarande stora ögon när hon hälsar på. Genast ber de henne att ställa sig med ryggen mot väggen för att jämföra med senast. När ska det sluta? Hon fyllde ändå tjugosju förra månaden.

Ibland har hon önskat sig ett halvdussin syskon med samma förvirrade, hyperaktiva körtel i skallen och att varje dörrkarm i lägenheten var märkt för livet. Men hon har varit ensam om föräldrarnas smetiga omtanke. Den är på gränsen till outhärdlig.”

 

Vill du läsa resten av min och de övriga novellerna nu på studs? Ladda ner e-boken här >>

I nästa vecka kommer den tryckta upplagan >>

 

 

 

 

blank

Kommentera