Tre romaner till priset av Sigges och Alex halva

Alla_trilogi_3

 

 

Jag läser i pressen att Alex Schulman och Sigge Eklund fått ett miljonförskott för att ägna sommaren åt att skriva en bok tillsammans. Jag tycker att det är bra. Bra med författarförebilder som vet sitt värde, så att vi andra kan anstränga oss lite extra.

Själv har jag kläckt idén till en trilogi på två dygn, utan att det har kostat någon en krona.

Det är inte riktigt sant. Jag vet hur omslagen ska se ut. Jag gör så ibland, ser en bild framför mig som förmedlar känslan i det jag vill berätta. Sedan skriver jag.

Det började med att jag tog en hundpromenad i villakvarteret i torsdagskväll. Röd dag. Stilla. Doften av grillos, tomma studsmattor och ytterligare ett poolbygge. Jag gick hem och letade fram gamla semesterbilder och gjorde en skiss. Nästa morgon när jag vaknade hade jag uppföljaren klar för mig. Och senare samma eftermiddag insåg jag att jag hade en trilogi på gång.

Jag tror att det kan bli riktigt bra. Jag känner det i magen. Någonting i gränslandet mellan ”Svenska hjärtan”, ”Twin Peaks” och ”Short Cuts” kanske? Jag nöjer mig med hälften av Alex och Sigges arvode, men jag hinner inte skriva alla tre i sommar. Det är en del pyssel med romansläppet i augusti. Men till jul borde jag kunna vara färdig. Om det inte hinner dyka upp någon annan idé.

Give it to me …

0 reaktioner på ”Tre romaner till priset av Sigges och Alex halva

Kommentera