Alla förtjänar en sommarkurs på folkhögskola

Alla förtjänar en sommarkurs, och det finns en hel del att välja mellan. Hela 815 träffar – det är resultatet om du söker på ”sommarkurs” på folkhogskola.nu. En av skolorna som erbjuder sommarkurser i allt från silversmide till teaterimprovisation är Fridhems folkhögskola i Svalöv, Skåne. För många har det blivit tradition att tillbringa minst en sommarvecka på Fridhem. Jag är en av dem.

Jag är rätt säker på att det skulle bli rusning om fler kände till fenomenet sommarkurs på folkhögskola. Det är inspirerande, utvecklande, avkopplande och värt varenda krona. På Fridhem kostar fem dagars vistelse med tre mål mat och fika varje dag, eget rum med dusch, underhållning och trevlig samvaro varje kväll ca 4.900! Det enda som inte ingår i avgiften är själva kursen. Den är subventionerad och redan betald, av dig och mig och alla andra som betalar skatt. Det är ju fantastiskt!

Under texten – en kurs där vi läser mellan raderna

Alla förtjänar en sommarkurs på Fridhem
(Tack för lånet, Jessica)

I sommar kommer jag att hålla två kurser på Fridhem. Det blir ”Skrivarsafari” som vanligt (v.27) och veckan därpå provar vi ett nytt grepp, ”Under texten”. Vi ska läsa högt ur skönlitteratur, kanske se filmklipp, lyssna till musik, se bilder, och reflektera och samtala om vad som händer i oss när vi upplever detta. Pedagogiken bygger på ett biblioterapeutiskt förhållningssätt. Det finns studier som visar att vi mår och förstår oss själva bättre genom litteraturen, konsten och musiken.

Jag har en plan att vi ska titta lite extra på viljan i litteraturen. Det finns gott om hjältar och hjältinnor som vill en hel del. Och den där spindeln som klättrar uppför trå’n, vilken järnvilja!

Välkommen!

 

Här anmäler du dig till ”Under texten” >