Psykosyntes kan skapa goda ledare

Psykosyntes kan skapa goda ledare, på in- och utsidan

psykosyntes kan skapa goda ledareAtt psykosyntes kan skapa goda ledare är lätt att förstå när man hör Bengt Renander och Åke Chadell samtala i Närvaropodden.

De har båda lång erfarenhet av att arbeta med grupper, och de är överens om att en ledares främsta egenskap är att vara närvarande. Det här gäller inte bara grupper, utan även det personliga ledarskapet. Att vara närvarande i sig själv. Men hur går det till?

Psykosyntesens synsätt är användbart på många plan

Psykosyntesens synsätt på människan, att vi har ett själv och ett jag med en mängd delpersonligheter, är en intressant teori för den som vill arbeta med sin personliga utveckling. Att bevittna sig själv och vara medveten om sina olika delar, acceptera sina polariteter, se att vi är så mycket mer än det som är mest framträdande. Översätt det till en grupp, med sin ledare och sina deltagare, och det kan vara nyckeln till framgångsrik utveckling.

Varje människa är en folkhop! /Piero Ferrucci

Bengt har arbetat som coach och föreläsare sedan snart tjugo år. Han har också skrivit flera böcker om kreativitet. Åke har undervisat lika länge på PsykosyntesAkademin, och arbetar med grupper inom företag och organisationer.

Psykosyntes kan skapa goda ledare, även det personliga ledarskapet

I Närvaropodden samtalar de om hur det är att leda grupper, och att vara i en grupp. De delar sina erfarenheter och tankar om vad som händer i olika möten, med sig själv och andra.

Lyssna till avsnittet ”Vittnet” här >>


Vill du veta mer om psykosyntes?

PsykosyntesAkademin anordnar korta introduktionskurser flera gånger om året. Efter att ha gått den kursen kan du söka vidare till den tvååriga grundutbildningen i psykosyntes, och därefter vidareutbilda dig till terapeut. Läs mer här >>

Vill du arbeta med dig själv och din personliga utveckling, med mig som PT?

Jag är diplomerad samtalsterapeut, utbildad på PsykosyntesAkademin, och tar emot klienter som vill arbeta med sin personliga utveckling. Jag har min mottagning i Täby, men kan även ha sessioner via Skype eller telefon. Här kan du läsa mer >>