Världens första taggade skräckroman

Köpte Andreas Romans pocket Mörkrädd häromdan. Har tänkt läsa den länge. Jag tror att den är bra. När jag stod där med boken i handen var de något kryptiskt som fångade mitt intresse. En liten ikon på baksidan av omslaget.  En ”tagg”. Det visade sig finnas fler inne i boken också. Jag brukar vara en early adapter, men det här hade gått mig förbi…

tagg_www_kreagrafen_se
”Det är världens första ‘taggade’ roman”, säger VD:n för Pocketförlaget i en DN-intervju. Alltså, med hjälp av kameran i din mobiltelefon, och en sådan här kryptisk ikon, kan du hämta hem kul extramaterial från Internet. Filmer till exempel. Det enda du behöver är en ”taggläsare” som du laddar ner till din mobil via ett SMS. Plättlätt. Kul. En hel värld av möjligheter öppnar sig.

Tänk att tagga grejer på stan och ordna en interaktiv tipspromenad! Lansera ny musik i en passande miljö, eller i kombination med någon kul produkt! Ge bort en e-bok i födelsedagspresent till en vän. Det räcker med ett grattiskort med en tagg. När jag klurat ut allt det här visar det sig att jag är hopplöst passé. Men det kan ju bero på att jag inte läser kvällstidningarna längre, som naturligtvis hakat på det här för länge sedan… >>

Kul grepp, Andreas. Nu ska jag läsa och bli rädd.

Följ Andreas blogg hos Pocketförlaget >>

Andreas cyberhem >>

Kommentera