Storytailors

Storytailors är ett kreativt team som specialskriver berättelser för lyssnare. I teamet finns författare och producenter med lång erfarenhet av litterär verksamhet och produktion av digitala medier. Med sin snabbfotad produktionsprocess är Storytailors ett blixtrande alert tillskott på ljudbokshimlen. Kreagrafen agerar förlag och under 2018 publicerades tre entimmeslånga noveller, tillgängliga för lyssning på bland annat Storytel, Nextory, Adlibris och Bokus.

Stockholm Urban Fantasy

Urban Fantasy är en relativt oetablerad genre i Sverige. Den kännetecknas av att handlingen utspelar sig i stadsmiljö med inslag av mytologi, folktro, mystik och övernaturliga element. Under etiketten Stockholm Urban Fantasy presenterar Storytailors berättelser som utspelar sig i ett nutida Stockholm. Lyssnaren får bland annat följa med till okända offerplatser på Djurgården och Rålambshovsparken.

Storytailors använder musik och effekter

Ljudnovellerna har inslag av musik och vissa ljudeffekter för att förstärka upplevelsen. Det är ändå långt ifrån radioteater.

 

Premiärnovell: Hundarna från Rågsved

Siri är inflyttad till Stockholm och har äntligen funnit sig till rätta i den kaotiska miljön. Hon har en unik känslighet för ljud och andra sinnesintryck. Ibland blir det för mycket. Det som bekymrar henne allt mer är den utbredda empatilösheten. Människor är passiva och ingriper inte när någonting händer i deras omedelbara närhet. När hon drabbas på ett personligt plan aktiveras krafter hon inte visste att hon hade. 

Novellen släpptes fredagen den 6 juli 2018.

ISBN: 9789198448603

Storytel >>

 

Smakprov:

 

 

 

 

 

Novell #2: Rötmånad

Stockholm hukar under solen. Det är den hetaste sommaren på flera decennier och i en ateljé på Torsgatan står Nina och svettas. Hon målar porträtt av kända personer, men när den tredje modellen på kort tid dör, går det inte längre att bortförklara som en slump. Nina är rädd och känner på sig att det här bara är början. Hon har ingen aning om hur rätt hon har. Det är rötmånad, och då det kan hända ohyggliga saker.

Novellen släpptes fredagen den 10 augusti 2018.

ISBN: 9789198448641

Storytel >>

 

Smakprov:

 

 

 

Novell #3: Flickan i skuggan av eken

Merula befinner sig i ett gränsland. Hon vill vara fri och ha kul med sina vänner, men då måste hon ljuga för sina föräldrar och fortsätta att vara ”duktiga Merula”. Lika vild som Rosie vågar hon inte vara, ändå är det hon själv och inte Rosie som råkar illa ut. Vem är den lilla flickan som lockar henne allt djupare in i mörkret. Är hon i fara? Vem ska rädda vem?

Novellen släpptes måndagen den 3 september 2018.

ISBN: 9789198448658

 

 

 

Smakprov:

: : :

Kontaktperson: AC Collin >>