Sök Skrivarlinje på distans nu!

Vill du ägna dig åt ett längre skrivprojekt under ett helt år, få respons regelbundet och samtidigt fördjupa din relation till ditt kreativa skrivande och läsande?

”Skrivarlinje på distans” är en ettårig utbildning i litterär gestaltning som arrangeras av Sörängens folkhögskola i Nässjö. Ansökningstiden går ut nu på söndag, den 15:e april. Här hittar du detaljerad information om hur du söker >>

”Skrivarlinje på distans” är en flexibel studieform för dig som inte har möjlighet att flytta, som kanske arbetar eller studerar på deltid men ändå vill ägna tid åt skrivandet på ett konstruktivt och utvecklande sätt.

Du ingår i en grupp om max sju deltagare. Ni träffas vid uppstarten i augusti och vid läsårets slut i juni. Finns intresse ordnas också en nu-är-vi-halvvägs-träff i januari. Vid träffarna ägnar vi oss åt skrivövningar och författarbesök. Lina Wolff, Christine Falkenland, Calle Brunell och Peter Törnqvist är några författare som gästat oss under åren.

All kommunikation sker via FirstClass, ett slutet forum på nätet, där du och dina kurskamrater lägger upp era texter och ger varandra respons enligt ett förutbestämt schema. Diskussionerna som pågår under textveckorna är lika viktigt och utvecklande som det egna skrivandet. Jag och Elisabet Norin, huvudansvarig för utbildningen, deltar aktivt som handledare.

Här är några omdömen från tidigare elever:

”Jag rekommenderar kursen till alla jag känner.”
”Det har funnits mycket respekt och mycket uppmuntran.”
”Konstruktivt, intuitivt, tolerant, intelligent och framför allt vänligt.”
”Bra författarträffar som speglat olika sidor i författarskap.”
”Engagerad och klok lärare, ständigt närvarande under responsveckorna.”
”Styrkan ligger i den interaktiva biten.”
”Arbetet med andras texter och mitt eget projekt har varit hjärtat i undervisningen.”
”Samarbetet mellan oss gruppdeltagare har fungerat bra och jag upplever att kurskamraterna har lyssnat på mig.”
”Jag har lärt mig mycket om hur en text växer fram, både genom mitt eget skrivande, men även genom att ge respons på de andras texter.”

Undrar du över något är det bara att höra av dig till Elisabet eller mig.

Kommentera