”Mamma kom aldrig hem” av AC Collin för bara 94 kronor

"Mamma kom aldrig hem" av AC Collin

Nu kan du passa på att köpa ett signerat ex av ”Mamma kom aldrig hem” av AC Collin för bara 94 kronor (inkl.porto). Priset gäller under mars 2018. Det vackra omslaget är formgivet av Micael Ceken och romanen kom ursprungligen ut på Ordberoende förlag. Den finns också som e-bok till ordinarie pris på Adlibris och Bokus.

Skicka ett mail med din adress och antal böcker du vill beställa. >>

Sagt om boken:

”Mamma kom aldrig hem” är en inträngande berättelse om att våga stanna upp och möta sig själv. Med en osviklig känsla för stämningar skildrar AC Collin en kvinna som i sökandet efter sin mamma tvingas avtäcka barndomens hemligheter.” /Christine Falkenland, författare

”Anna-Carin Collins debutroman fängslar från första början. På tät och kraftfull prosa bygger författaren ett modernt drama av förstklassigt psykologiskt snitt som berör läsaren. Huvudperson Linn går under några månader in i en process där hon tvingas syna sina sanningar och föreställningar. Hon möter skuggorna ur sitt förflutna: den omvårdande fadern, modern som lämnade man och barn för annat liv och så mannen som kallas för Mörkret.” /Elisabet Norin, författare, kulturskribent och skrivarpedagog

 

Bakgrund:

Fotografen Linn drabbas av en synrubbning. Hon reser hem till Sverige och flyttar in i sitt barndomshem, ett kafé som har stått tomt i många år. En dag får hon ett livstecken från någon som lika gärna kunde vara död – mamma. Linn ställs inför valet att fortsätta fly eller stanna upp och våga möta sitt förflutna. Hon börjar i terapi och söker upp sin mor för att få veta sanningen, men det visar sig vara en annan än den hon har trott på hela sitt liv.

Det är som att höra ljudet av dominobrickor falla, en efter en. Det jag trodde var enstaka händelser utan samband hänger ihop.

AC Collin, född 1961, växte upp i Näsbypark norr om Stockholm. Mitt i villaidyllen låg föräldrarnas bensinstation och doften av bensin kom att bli hennes madeleinekaka. Det har inspirerat till romanmiljön där Linn växer upp, ett kafé. I övrigt är allt fiktion, med viss verklighetsförankring. AC Collin har fått flera utmärkelser för sina noveller. Mamma kom aldrig hem är hennes romandebut.

AC är utbildad skrivpedagog och arbetar som lektör och skrivlärare. Hon tar också emot klienter i samtalsterapi (psykosyntes). När hon inte arbetar eller skriver ägnar hon sig åt måleri.