Fjorton tips hur du vässar din inre sabotör

affirmationHar du ledsnat på alla smetiga positiva visdomsord som sprids i sociala medier? Skrattar du högt när någon påstår att affirmationer är receptet för att lyfta en halvtaskig självbild? Är attraktionslagen kvalificerat trams? Då ska du läsa artikeln ”The 14 Habits of Highly Miserable People” (Alternet) och tänka ett varv till.

Jag skrattade av igenkänning. Visst kan oron för ekonomin hämma mig och visst känner jag mig sjukligt uttråkad ibland. Visst händer det att jag identifierar mig med mina dåliga sidor och fastnar där en aning för länge, för att det också är en identitet att räkna med. Och nog har det hänt att jag sökt bråk, men varför är inte helt glasklart.

Det handfasta råden i artikeln beskriver hur jag kan vässa min inre sabotör. Jag ska bland annat ägna en stund varje dag åt att visualisera att jag förlorar jobb, hem och familj så att jag är beredd när det händer. Jag ska tvinga mig själv att glo på dokusåpor dagarna i ända  och jag bör snarast skriva en lista med tio deprimerande aktiviteter som ska praktiseras tills jag närmar mig gränsen till panik. Och så vidare, och så vidare.

Det är underhållande, men skrattet fastnar i halsen. Jag är nämligen övertygad om att det fungerar. Men då finns det hopp. Eller hur?

 

 

 

 

 

 

.

Kommentera