En rofylld skrivarstuga vid vägs ände

dsc_0403Längtar du efter att få resa bort och skriva färdigt din roman? Vad sägs om en liten röd stuga i en skön avkrok i Härjedalen? Alla bekvämligheter finns och har du Tele2 som mobiloperatör kommer ingen att störa dig. Det är avslappnat, kravlöst och magiskt.

dsc_0416De gånger man hör talas om Lillhärdal, det är som den kallaste platsen för tillfället, såväl vinter som sommar. Men jag har hört ryktas att väderrapportören i byn har näsa för marknadsföring. Dålig reklam är också reklam. Om sanningen ska fram har jag minsann upplevt värmeböljor vid Härjeåsjöns folktomma playa som slår Kanarieöarna med hästlängder. Jag har upplevt trollska sommarnätter vid häxbränningsplatsen (som Jan Guilliou berättade om i ”Häxornas tid”) och vandrat rusig över till synes oändliga röda hjortronmyrar. Det är i den här trakten björnarna river efterhängsna jägare (se själv, tyngre än Blair Witch Project), när de inte är upptagna med att rota i soptunnorna utmed bygatan. Björnarna alltså.

Närmaste tätort är Sveg, tre mil österut. Det är fyrtiofem mil till Stockholm, arton till Östersund och åttio till Malmö. Stugan är belägen på gården Heda Ranch som drivs av Anders och Annika. Runt gården traskar sjuttio köttkor, året runt, sommar som vinter. Vilka hjältar!

DSC_0402

DSC_0405

För mer info, klicka här >>

Kommentera