DAST om "Mamma kom aldrig hem"

julbok - AC CollinJag har fått många positiva reaktioner på min roman, ”Mamma kom aldrig hem”. Några av dem har jag samlat här >>.

Andras läsupplevelser känns så privata att jag vill behålla dem för mig själv. Tydligt är att min berättelse verkar beröra långt efter att romanen är färdigläst. Det är fantastiskt.

Jag har redan berättat om BTJ (Bibliotekstjänst), som tar sin uppgift att rekommendera läsvärd litteratur till landets bibliotek på fullaste allvar. Därför blir jag förstås själaglad över en sån här formulering:

Mamma kom aldrig hem är en varm, gripande och sorglig berättelse om hur vi i barndomen formas till de vi senare blir. Om ensamhet och utsatthet och om föräldrars goda intentioner men bristande förmågor. Boken varvar nutid och dåtid på ett fängslande sätt och den är både vacker och välskriven.

DAST Magazine har recenserat underhållningslitteratur sedan 1968 och skriver bl.a. så här:

Collin skriver en rak men ändå vacker prosa vilket ter sig naturligt med tanke på att är utbildad skrivpedagog och skrivlärare. I korta kapitel formar hon sin huvudperson i samspel med bokens övriga gestalter. Många händelser som liknar snapshots visar sig vara delar av ett sammanhang.

Det som kan hejda läsningen är de olika händelsernas skiftande tid. Ena gången är man inne i år 2010 för att genast hamna 40 år bakåt i tiden. Man får tänka efter – vilket inte är så dumt när man läser en bok – och försöka minnas vad det var som karaktäriserade personerna då och nu. Glädje och sorg får plats på sidorna och ibland våndas läsaren av denna berättelse om utsatthet och brustna och ibland reparerade illusioner.

Faktiskt en oväntad läsupplevelse.

Läs hela recensionen på DAST här >>

En perfekt julroman?

Vill du ge bort ”Mamma kom aldrig hem” i julklapp, till hela släkten, alla kollegor eller kunder? Kontakta mig eller förläggare Ewa ÅkerlindOrdberoende förlag så ser vi till att du får mängdrabatt. Du sparar dessutom in på julpapper, ett presentsnöre räcker.

Kommentera