Brutna nyårslöften? Igen?

nappar

Du är inte dina beteendemönster. Du har dem. Låt dem inte ha dig.

Syftet med att gå i terapi hos mig är att du ska få syn på dina invanda beteenden och förstå på vilket sätt de kan hindra dig från att utvecklas. Dina gamla beteendemönster får helt enkelt spela huvudrollen – för sista gången. Vanan att avge nyårslöften år efter år behöver inte vara fel. Det är när vi ständigt ger upp som det kan kännas besvärligt. Det kan bidra till den där självbilden att man är misslyckad.

Ett första steg att komma vidare är att intala sig själv: Jag är inte mina misslyckanden, mina tankar, känslor eller beteenden. Jag har dem.

Att betrakta sig själv och sina beteendemönster och förstå varför de finns där kräver inte bara att jag stannar upp. Jag kan behöva sätta mig i en tidsmaskin och förflytta mig tillbaka i tiden – alltså tvärt emot hur jag kanske brukar göra – springa så snabbt jag kan åt andra hållet.

I det förflutna upptäcker vi att det där beteendet antagligen fyllde en funktion, att syftet var gott. Som försvar. För att undvika konflikt. Bli sedd. Älskad. Eller ”bara” överlevnad. Troligen ser situationen annorlunda ut nu, men den lojale soldaten vaktar fortfarande ön mot fienden, trots att kriget är över sedan länge.

Om du känner dig mogen är jag gärna ditt resesällskap. Läs mer om min verksamhet som psykosyntesterapeut här >>

Boka tid nu!
Ring 0733 38 66 22 eller maila ac@psterapi.nu

Under våren 2014 har jag tid att ta emot nya klienter i psykosyntesterapi. För dig som bor i Norrort kan det kännas extra bekvämt, eftersom jag har min mottagning i Täby. Jag är flexibel när det gäller tider och första sessionen är gratis.

banner_terapi

Kommentera