Vill du köpa min konst?

galleribild Nu har jag samlat mina målningar som är till försäljning på en egen hemsida – Galleri Kreagrafen. Det känns högtidligt faktiskt. Jag är stolt över att ha presterat allt det där på mindre än ett år. Att hyra ateljéplats på Edsvik konsthall har varit avgörande. Att åka dit varje dag som om det vore ett jobb – vilket det också är – och ta skapandet på allvar har varit viktigt för mig. Välkommen in i Galleri Kreagrafen >>

Jag formulerade en vision för fyra år sedan. Jag lade den åt sidan, det kändes avlägset. Men för drygt ett år sedan dök den upp igen och förvandlades till en mer tydlig målbild: ”Att måla tio tavlor och ha en utställning – inom ett år.” Var det genomförbart? Penslarna hade vilat i ett par decennier och jag tänkte att jag kanske borde sänka ribban.

Någon del i mig måste ha arbetat i det tysta, styrt mig in på rätt väg, utan att jag var medveten om det. Tack, tack för det. Plötsligt stod jag i ateljén på Edsvik, i en inspirerande miljö med härliga konstnärsvänner som delar både framgångar och motigheter. När vår mentor, Ricardo Donoso, berättade att vi skulle ha en gemensam utställning i januari 2015 och att vi skulle delta med tio verk per person, då svindlade det en aning. Jag var där. Hur gick det till?

Jag tror på att formulera målbilder, att önska sig saker även om det känns avlägset. Så snart man har planterat ett frö börjar det gro. Nu har jag en ny målbild, men den håller jag för mig själv ett tag.

blank