Världens sämsta skrivarretreat?

Tanken var att jag skulle skriva under semestern. Redigera ett romanmanus. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Redan på flygplatsen blir jag bestulen på min iPad. Tack och lov kunde jag ”blocka” enheten via iCloud så att allt raderas om någon lyckas logga in. Å andra sidan ska man kanske inte resa till en så här vacker plats med så många distraktioner och tro att man ska få någonting gjort? Hellre då ett enkelt motellrum med utsikt mot ett parkeringshus?

Casa Buenaluz ligger i de spanska bergen, strax utanför byn Casabermeja, ett par mil ovanför Malaga. Det var kanske lite väl kylslaget en april som den här, men det gick att elda i spisen. I juni, juli är det säkert helt fantastiskt. Rekommenderas varmt, för dig som tänker ta en paus från skrivandet.

Läs mer om huset här >>

3 reaktioner på ”Världens sämsta skrivarretreat?

  1. Stackars dig! Blev bestulen på min Iphone i Las Palmas så jag vet hur det känns. Hoppas du hade backat upp ordentligt, det är ju tackolov enkelt i dessa dagar med DropBox och Gmail. Måste sätta mig in ihur man blockar med iCLoud, det har jag inte kläm på. Jag skrev som en galning hela november och halva december i en underbar (och billig!) lägenhet direkt vid playan i Las Palmas, så jag har helt motsatt erfarenhet.

  2. Jag minns inte hur jag gjorde med iCloud, men jag måste ha registrerat varje enhet separat, från enheten själv så att säga. Väldigt glad när jag insåg det.
    Började använda DropBox för bara ett par månader sedan, så allt är backupat, men känslan av att ha blivit bestulen är hemsk. Vi fick se hela förloppet på polisens övervakningskameror dagen därpå. Som att titta på ett inslag i ”Efterlyst”, utan blurrade ansikten. Otäckt, men samtidigt skönt att veta precis hur det gick till. De var inga duvungar direkt, de hade grym känsla för tajming. De borde använda den till någonting bättre.

  3. Ja usch så tråkigt det kan bli när det ska bli så bra. Fint att du vände resan till något positivt ändå. Min mamma blev nyligen bestulen på sina smycken bland annat vigselringarna. Det tar mycket kraft att sakna, fixa och förlåta.

    Stället verkar fantastiskt vackert. Det är fint i bergen… men kallt som sagt. Tycker du pekar på något mycket viktigt i det här med distraktioner på en resa eller ny ort. Det är en av de viktigaste sakerna att ta med i beräkningarna när man ska resa bort för att skriva. Jag är hopplöst nyfiken på allt hela tiden och åker därför helst till samma ort gång på gång. Jag är också noga med att planera in att göra andra saker och vad jag ska skriva. Annars blir det bara annat och inget skriva. Skrev ett par blogginlägg om det för ett tag sedan. Varför åka på skrivresa och tips om vad man kan tänka på, http://www.kreationslotsen.se/Blogg/varfor-aka-pa-skrivresa/ och mer om hur mina dagar ser ut (ju tråkigare ju bättre… ;)) http://www.jeanetteniemi.se/gillar-du-att-resa-och-att-skriva/.

    För övrigt så skulle jag ha svårt att förlora min dator, iPad eller iPhone. Hur skulle livet se ut då? Hemska tanke. Fint att du var så ”backupad”, jag har tagit itu med det nu också.

Kommentera