Vad är läslyx för dig?

Det twittras och fejsbookas och kommuniceras i en rasande fart. Allt sker i realtid och det finns de som menar att det här är bara början. Just nu pågår bokmässan i Göteborg och på något sätt känns det rätt okej att följa aktiviteterna på avstånd och fortfarande kunna andas >>.

Linda Skugge är en av dem som siar om framtiden och menar att de traditionella bokförlagen är förlegade. Unni Drougge delar ut sin samlade produktion i ett litet USB-smycke att hänga om halsen, alltid tillgängligt. Nog verkar det bekvämare än att ha en boktrave på ryggen, men hur vill du som läsare ha det egentligen?

Bookyourlife är ett intressant koncept. Det marknadsförs som en ny seminarieserie – för mer läslyx i livet. Som en författarafton på dammiga biblioteket, men mer flärd? För vad kan vara mer spännande än att träffa sin favoritförfattare i verkliga livet? Deckardrink med Camilla Läckberg? Jag vet inte, det känns liksom som att jag redan känner henne tillräckligt.

Jag tycker lite synd om alla författare, som inte bara behöver kunna skriva. De ska inte heller ha något emot exponering. Men det är kanske inget nytt?

Det positiva i utvecklingen är att det kommer att finnas något för alla. Det kommer alltid att finnas ett behov av att läsa berättelser tryckta på papper. Om behovet växer, för att kompensera det digitala alternativet, inte mig emot.  Jag skulle till exempel väldigt gärna vilja känna doften och texturen på den isländska designduon SEEK:s fantastiska bok i verkligheten. Det når nästan hela vägen fram genom skärmen >>.

Så, vad är läslyx för dig?

Kommentera