Skrivarsafari 2012 lika magisk som alltid

Ingen sommar utan Fridhems folkhögskola i Svalöv, denna magiska plats. Så har det varit de senaste tio åren och jag är inte den enda som återvänder år efter år. Där finns det i särklass bredaste kursprogrammet, den gladaste personalen och skönaste atmosfären. Det är alltid lika vemodigt att åka hem, och väl hemma längtar man till nästa sommar.

De senaste tre åren har jag hållit min egen skrivarkurs. Jag var ganska trött på kurser med katederundervisning och att känna mig som en huvudfoting. Skrivandet kan ju lika gärna kan börja i foten när den nakensmyger fram i daggvått gräs. Alltså skapade jag en upplevelsebaserad kurs som jag kallar för Skrivarsafari® – en utflykt i det inre där alla sinnen får vara med.

Årets grupp var minst lika härlig som de tidigare. Så mycket tillit, värme och fantasi. Jag slutar aldrig förvånas över modiga människor som vågar lämna sin komfortzon för att kanske, kanske få uppleva lite magi under några dagar. Samtliga önskade att det skulle bli en fortsättning nästa år och jag hoppas att det kan bli av.

Vill du inte gå en skrivarkurs finns det ett sjuttiotal andra kurser att välja mellan, allt från orientalisk dans till silversmide. Kanske finns det några lediga platser kvar redan i sommar. Här hittar du sommarens utbud >>

Kommentera