Skrivretreat på Österunda och Pratbar på Pipers Corner

AC och UlrikaTänk dig att glida fram inoljad i en rodelbana med hisnande lutning, så har det känts de senaste veckorna. Det har gått undan. Vi har lite grejer på gång, min vän Ulrika och jag, och nu kan vi inte hålla oss längre.

Ulrika är arkitekt med sinne för rum och rymd och hur man skapar platser där människor vill mötas. Jag tycker om att skapa anledningar för människor att mötas och uppleva saker tillsammans, allt från Skrivarsafari till den årliga festen i trädgården med liveband. Nu bakar vi ihop det.

Pipers_cornerPipers Corner

Ulrika har sedan många år en fin lokal på Pipersgatan i Stockholm, på krypavstånd från Rådhusets t-baneuppgång och med ingång direkt från gatan. Det är gemytligt och vi tror att sällskap på upp till tjugo personer kan ha riktigt trevligt där.

Vi kallar den från och med nu Pipers Corner och planerar att bjuda in till berättarkvällar, utställningar, readings, bokreleaser, chokladprovning, skrivarträffar och mycket annat som får dig att känna dig gladare och klokare när du går än när du kom.

Den 23 januari 2014 har vi premiär för Pipers Pratbar. Det är en berättarkväll inspirerad av den amerikanska rörelsen ”The Moth”. Du som följer min blogg vet att jag är alldeles lyrisk över fenomenet. Livsberättelser rakt upp och ner, långt från häcklande hä-hä-hä-ståupp och lite knepig estradpoesi. Vill du hålla dig uppdaterad om aktiviteterna på Pipers Pratbar, läs mer här >>

Österunda missionshus

Photo 2013-10-05 13 07 17

Och så har vi Österunda missionshus, en fantastisk byggnad utanför Enköping som har varit i Ulrikas familjs ägo i tjugofem år. Varsamt renoverad står det bara och väntar på att få vara en mötesplats där människor kan växa på insidan.

Den första veckan i maj 2014 håller jag i Skrivretreat & författarverkstad på Österunda. Om du är intresserad och nyfiken, läs mer här och hör av dig.

Har du själv idéer kring aktiviteter och happenings som kan passa på Pipers Corner eller Österunda, hör av dig till mig eller Ulrika.

Kommentera