Alla är vinnare i Skrivarlinje på distans

Fikapaus på SörängenSå var det dags att sätta punkt igen. Läsåret för Skrivarlinje på distans har avslutats med tre intensiva dagar på Sörängens folkhögskola. Vilka dagar! Försommar, syrendoft, fikapaus på balkongen och författarbesök av Anne Swärd.

Tjugo blivande författare har under ordnade former på distans ägnat hösten, vintern och våren åt att skriva, läsa, skriva, kommentera, respondera, skriva, formulera, redigera, skriva, diskutera … Nu har de gått i mål och jag slår vad om att varje romanprojekt, eller diktsvit, har fått mer utrymme och mer engagemang i läsningen under slutseminarierna än en recension i Dagens Nyheter.

Utbildningen är en nätbaserad distansutbildning med en introduktionsträff IRL i augusti och avslutning i juni. Vissa år ordnas även en halvtidsträff efter nyår som en ”vitamininjektion” när det är som mörkast. Några har läst vidare och avslutar nu sitt andra år. Distansutbildning passar kanske inte den som har svårt med självdisciplinen, å andra sidan, då har man kanske svårt för alla utbildningsformer.

Jag är grymt imponerad över vad våra författare på utbildningen har åstadkommit under året. För mig som handledare är det särskilt härligt att se hur fint man ger konstruktiv respons på varandras texter. Det är också något de själva har upptäckt, att man genom läsning och respons utvecklar sitt eget skrivande och sin förståelse för vad det innebär att vara författare – att det kan vara väldigt olika.

Tack Elisabet Norin och Jeanette Niemi för ett gott samarbete! Och tack rara tvåårselever för avslutningspresenterna.

Nu vilar vi lite, hörni.

0 reaktioner på ”Alla är vinnare i Skrivarlinje på distans

Kommentera