Psykologer fortsätter att titta på film

thequeen1_smallEvenemanget ”Psykologer tittar på film” som arrangeras av Jonas Mosskin och Kulturhuset i Stockholm fortsätter under våren. Det blir tre filmvisningar, i februari, mars och april, samt en hemlig avslutning i slutet av maj. Filmerna visas i Klarabiografen och följs av diskussion med speciellt inbjudna gäster.

Den 26 februari visas Der Untergang (Tyskl 2004), den omdiskuterade filmen om Hitlers sista dagar i bunkern. Gäst är en av mina favoritförfattare, psykiater och professor i medicinsk psykologi på KI, Åsa Nilsonne.

Den 26 mars visas The Queen (Eng 2006) av Stephen Frears med fantastiska Helen Mirren i huvudrollen. Ann Fridner, psykolog, psykoterapeut, universitetslektor på Sthlm Universitet deltar i debatten efteråt.

Den 16 april visas Bad Timing av Niclas Roeg (USA 1980). Filmen utspelar sig i Wien under kalla kriget och i huvudrollen som psykiater ser vi Art Garfunkel. Gäst denna gång är Johan Schubert, psykoanalytiker, psykiater och professor i psykoterapi.

Den 28 maj avslutas filmvåren med en hemlig specialare. Biljetterna släpps två veckor innan respektive visning och kostar 60 kr och kan köpas i infokassan eller via nätet >>.

Läs mer om hela evenemanget här >>

Kommentera