Prova skrivterapi med AC Collin som guide

Hur väl fungerar skrivandet som terapeutiskt verktyg? Det är individuellt förstås, men med en lyhörd och kompetent guide som vägleder dig under processen kan skrivandet vara kraftfullt och utvecklande. Nu kan du prova skrivterapi med AC Collin som guide, få insikter om dig själv, en djupare förståelse om vem du är och vart du är på väg. Du kan antingen skriva själv, bli läst och speglad, eller berätta och få din historia nedtecknad.

Jag arbetar med psykosyntes som grund i terapin och har tagit emot klienter sedan 2009. Min bakgrund som skrivarpedagog, författarcoach, skrivhandledare och biblioterapeut gör att jag har en tvärkompetens som lämpar sig särskilt väl för skrivterapi.

”En speciell form av skriv-terapi är den som kallas narrativ terapi. I stället för att patienten skriver så är det terapeuten som gör det. I den narrativa terapin får patienten berätta hela sin livshistoria i kronologisk ordningsföljd. ”

Läs mer om skrivterapi och narrativ terapi i tidskriften Modern Psykologi >>

Jag tar emot centralt i Stockholm (Torsgatan 63) eller på min mottagning i en harmonisk och lantlig miljö på Karby Gård i Täby. Sessioner via nätet kan vara ett komplement eller alternativ, men det förutsätter att vi har ett första möte IRL.

Kontakta mig om du vill veta mer eller boka tid >>

Du behöver inte vara fullfjädrad skribent

Det handlar inte om att prestera, skriva korrekt och bli bedömd. Det är berättandet som är i fokus. Om du har litterära ambitioner kan du få vägledning i att förverkliga din författardröm, men det är alltså inte det primära syftet med skrivterapi. Som författare och konstnär har jag ett personligt förhållande till den kreativa processen, och en förståelse för att vi hanterar den olika. Att ägna sig åt sin personliga utveckling är kanske det mest kreativa projekt vi kan ta oss an.

Prova skrivterapi med AC Collin
Vem är AC Collin?

Vi som arbetar med psykosyntes har ofta kompletterande kompetenser som gör oss specialiserade. Det kan vara måleri, vägledda visualiseringar, gestalttekniker och självklart skrivande. Jag är diplomerad på PsykosyntesAkademin och är också utbildad skrivarpedagog. Jag håller kurser i kreativt skrivande (Skrivarsafari och Under texten). Bildterapi och biblioterapi
är två arbetssätt som jag har studerat och praktiserat, men även anpassat till min verksamhet.

Hösten 2015 debuterade jag med romanen ”Mamma kom aldrig hem”, men jag skriver även berättelser för barn. Berättelsen om ”Maja och jullovsmysteriet” är utgiven på Wahlströms förlag och får en somrig uppföjare 2018.

Under våren 2018 håller jag den första av flera biblioterapeutiska läsecirklar i Stockholm. Är du intresserad av att vara med i framtiden, meddela ditt intresse här >>

 

”Psykosyntes är en metod för psykologisk utveckling och självförverkligande för dem som vägrar att bli slavar åt sina inre spöken eller yttre påverkan, för dem som vägrar att passivt ge efter för det psykologiska spel som pågår inom dem, utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv.”

Roberto Assagioli