Mammorna. Döttrarna. Författarkväll med Norin & Collin

 

Varmt välkommen till en författarkväll på temat ”Mammorna. Döttrarna.” där du får träffa mig och min författarvän Elisabet Norin.  Vi har båda skrivit romaner om mamma-dotter-relationen. Hennes  ”Mamma, minns du mig”  handlar om en kvinna vars mamma får Alzheimers. Liksom i min roman avslöjas en dramatisk familjehemlighet. I min roman får man följa en dotter till en gränslös mamma, och hur hon som vuxen bearbetar tidigare upplevelser för att komma vidare.

Vi har fint sällskap under kvällen av Gunilla Boivie , dipl. psykosyntesterapeut från Askis, med familjekonstellationer och anknytningsteorin som specialområden.

 

Datum: torsdagen den 21 januari 2016
Tid: 18.30 – 21.00, med paus för fika och bokförsäljning
Plats: PsykosyntesAkademin, Tengdahlsgatan 32 i Stockholm

Entré: 150 kronor (betalas i förväg via Simple Signup: http://simplesignup.se/event/70227)

Elisabet och jag är båda skrivarpedagoger med lång erfarenhet av skrivarkurser och författarcoachning. Vi ska berätta hur romanerna kom till och hur man kan använda skrivandet för att bearbeta eller fiktionalisera egna och andras upplevelser. Gunilla bidrar till samtalet om mamma-dotter-relationen ur ett anknytningsperspektiv.

Du är varmt välkommen att ställa frågor under kvällen. Kanske handlar de om hur vi förhåller vi oss till vår familjehistoria? Hur hanterar vi familjehemligheter som kan komma till ytan i krissituationer? Hur är det att växa upp med en gränslös, frånvarande mamma? Hur är det att bli mamma till sin egen mamma? Hur kan skrivandet hjälpa? Får man skriva om allt? Hur mycket får man ljuga som författare? Hur intressant är min egen historia egentligen? Detta och mycket annat kommer vi att beröra.

Här kan du köpa böckerna:

Beställ dem via alla större nätbokhandlare eller i vissa av Akademibokhandelns butiker. Böckerna säljs också i pausen under kvällen.

”Mamma minns du mig”/E.Norin (inbunden) – Bokus >>

”Mamma kom aldrig hem”/AC Collin (inbunden) – Bokus >>
”Mamma kom aldrig hem”/AC Collin (e-bok) – Bokus >>

 

 

Kommentera