Insändare en guldgruva

insändareDu kan få inspiration till fiktiva karaktärer överallt. Insändarsidorna i lokalpressen är en guldgruva. Jag läser dem med stor fascination och blir så nyfiken. Vad är det för människa som blir så upprörd över ett hål i gatan, en lösspringande hund eller att någon inte hållit upp dörren, så att hen måste skriva en insändare där man kan känna svaveldoften sticka i näsan?

Här är ett helt underbart exempel från min lokaltidning i förra veckan, under rubriken ”Ge barnen Alice Tegnér” :

Jag mötte ett lämmeltåg med små barn, alla utklädda till troll, prinsessor, hockeyspelare med mera. En Täbyförskola var på utflykt i Näsbypark. Men varifrån kom musiken? Jo, i en barnvagn låg en bandspelare och på högsta volym dånade ”Manboy” över nejden. Det är tydligen 2-åringarnas musik nu för tiden. Har Täbypedagogerna någonsin hört talas om Alice Tegnér eller Lennart Hellsing?

/Förvånad mormor

Jag vill veta vad den här personen äter till frukost. Vem är hennes favoritförfattare? Hur reagerar hon om någon tränger sig före i kön? Sparar hon rester i små burkar? Tar hon en snaps till sillen, eller står hon över? Så många frågor. Jag måste gå till botten med det här.

0 reaktioner på ”Insändare en guldgruva

Kommentera