Fuglesang gör en Jackass i Visby

Om allt går som det ska skickar NASA upp den absolut sista rymdskytteln imorgon. Samtidigt står Christer Fuglesang mitt i Visby och tar en överdos sömnmedel inför publik. Han är rätt säker på att överleva, eftersom det handlar om alternativa läkemedel.

”Antingen dör vi, och har för första gången lyckats bevisa homeopatins effekt. Eller så överlever vi, och då förväntar vi oss att Sveriges politiker omprövar sin inställning till alternativmedicin i vården”, skriver han i en debattartikel i dagens SvD.

Fuglesang anser att alternativmedicin är lurendrejeri. Han ondgör sig också över Vidarklinikens vårdmetoder. Han är skrajsen för att ”regeringen har planer på att införa ett frivilligt register för utövare av alternativmedicin, som ska vara självsanerande och sålla bort de oseriösa utövarna” och menar att det bara ger utövarna oförtjänt legitimitet. Kan det vara den efterlängtade behörighetsutredningen han menar?

Nu sitter jag här och funderar över om Fuglesang är medveten om att han aldrig hade fått göra sina rymdutflykter om det inte hade funnits modiga visionärer innan hans farfarsfarfarsfarfarsfar ens var påtänkt? Om man hade krävt evidens i alla lägen?

Jag börjar tro att den här passivt aggressiva symbolhandlingen, att svälja tio gånger mer sömnmedel än den rekommenderade dosen egentligen är ett uttryck för Fuglesangs sorg att det är över nu, med resorna. Inga fler chanser att kika ut genom rymdskyttelns fönsterglugg, se den där blå planeten och förundras över livets alla mirakel.

Allt gott, Christer.

/AC

P.s. Varför är inte Christer Sturmark med på ett hörn i Visby?

: : :

Läs Fuglesangs inlägg i dagens SvD >>

Lars Rydings riktigt underhållande krönika i samma tidning om den sista rymdskytteln >

Kommentera