Det kom ett grattismejl…

”Hej alla ni!
Ni har en sak gemensam: ni är vinnare på placeringen 2-10 närmast under
förstapristagaren i Icakurirens novellpris 2009.”

Jamen, det var ju skoj! Det lär ha droppat in 1400 bidrag av hög kvalitet. Sedan blev jag ombedd att skicka in min text digitalt, ”så att vi slipper skriva in dem, med risk för förargliga skrivfel.” För en stund så visste jag inte vilket av mina två bidrag som ”tog sig hela vägen fram”. Berättelsen om de två adopterade systrarna som var födda i Kina den åttonde i åttonde, klockan 08.00 och 08.08, och som i vuxen ålder fick veta att storasyster egentligen var lillasyster och tvärtom? Eller scenen från ett café där fokus förflyttar sig mellan kvinnan, servitören, pojken på hörnet, mannen i fönstret på andra sidan gatan, under några minuter strax före klockan åtta?

Jag vet. Det visar sig i den tryckta antologin som publiceras på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg i slutet av september.

Tack, tack, säger jag. Och grattis till vinnaren, vem du nu är.

0 reaktioner på ”Det kom ett grattismejl…

Kommentera