Boka sommarens kurs på Fridhem 2021

Från och med fredagen den 15 januari 2021 kan du boka sommarens kurs på Fridhem. Klockan 15.00 slår man upp portarna på skolans webbplats, och du som varit med förr vet att vissa av kurserna blir fullbokade direkt. Med tanke på att all verksamhet ställdes in sommaren 2020, lär det vara många som har längtat – jag är en av dem.

Skrivarsafari och Under texten

Iden till Skrivarsafari kom till hösten 2009 och arrangerades på Fridhems folkhögskola i Skåne följande sommar. Med undantag av förra årets coronasommar har den återkommit varje år sedan dess. Skrivarsafari är ett upplevelsebaserat utforskande, både på utsidan och insidan. Leken och nyfikenheten är viktig och med hjälp av våra sinnen kommer vi i kontakt med vår kreativitet. När du åker hem har du massor av stoff som du kan jobba vidare med. Kursen arrangeras i vecka 28 (12-16 juli).

 

Biblioterapi är en väl beprövad metod där man använder litteratur, musik, konstnärliga uttryck för att uppleva, läka och bearbeta. Det är också en metod för att lära känna sig själv. Begreppet Biblioterapi är fortfarande ganska nytt i Sverige, men det finns en lång tradition i bl.a. USA, England och Finland som vi kan lära oss av.

Jag kallar min kurs för ”Under texten – praktisk biblioterapi” och är en lek med begreppet undertext, alltså det som döljer sig mellan raderna och som du kan uppleva, utan att det är uttalat. Vi kommer att lyssna på berättelser, musik, titta på bilder och reflektera över vad berättelerna sätter igång. Vi kommer också att skriva en del. Samtalet är viktigt, och insikten att vi kan uppfatta en text på olika sätt, beroende på vad vi har med oss. Under texten arrangeras vecka 29 (19-23 juli) 

På skolans webbplats finns den fina kurskatalogen i digital form. Bläddra och läs om det fantastiska utbudet av kurser. Om du inte är intresserad av mina kurser, finns många andra att välja bland.

Hoppas att vi ses i sommar!