Biblioterapi är hett! Häng med i berättarateljén!

Biblioterapi är hett! Häng med i berättarateljén! Under tre onsdagar i oktober håller jag ett litterärt evenemang i västra flygeln på Karby gård i Täby. Det blir en biblioterapeutisk berättarateljé och jag som arrangerar detta heter AC Collin, är författare, konstnär och samtalsterapeut (psykosyntes).

Att psykisk ohälsa är ett stort problem är ingen nyhet, men intresset för biblioterapi som metod, alltså att lyssna till uppläst skönlitteratur i grupp, samtala och reflektera kring upplevelsen för att läka och utvecklas, växer i Sverige. Det finns lång beprövad erfarenhet i bl.a. Finland som visar hur det fungerar.

Hösten 2019 började den fjärde omgången av utbildningen i det biblioterapeutiska arbetssättet på Ersta Sköndal Bräcke. Många har stått i kö sedan starten 2017 när jag var en av deltagarna.

Berättarateljé i Västra flygeln, tre onsdagar i oktober

Vi träffas tre onsdagkvällar (2, 9 och 16 oktober 2019) mellan 18:30 -20:30. Vi lyssnar till utdrag ur romaner, noveller och poesi. Därefter samtalar vi om upplevelsen, reflekterar och delar med oss. Kaffe och kaka ingår.

Här anmäler du dig >>

VÄLKOMMEN!

: : :

Biblioterapi och handarbete?

Jag har trillat dit igen. Jag virkar och stickar som en tok, ett intresse som har legat i träda i flera decennier, men nu har jag upptäckt att det är avkopplande och bra för mig.

När jag besökte min favoritbutik Trassel i Roslags Näsby fick jag en snilleblixt. De brukar anordna handarbetskvällar i butiken. Varför inte kombinera det med biblioterapi, alltså att lyssna till ett utdrag ur en roman eller novell samtidigt som det stickas och virkas, sedan reflektera och diskutera? Tjejerna i butiken tyckte att det lät som en kul idé.

Är du intresserad? Skicka ett mail till hej@berattarateljen.se