Att coacha en författare

Hur går det till? undrar någon. Ja, det kan man fråga sig. Jag har haft några spännande dagar tillsammans med en författarvän som debuterar med en novellsamling på ett stort förlag i sommar. Hon arbetar med embryot på en roman och har rest hela vägen från en annan landsända för att bo i min skrivarstuga i ett par dagar.

Jag har läst hennes fragment och brottstycken, imponerats av berättartonen. Jag kände från början att det här kan bli något riktigt bra. igår satt vi hela dagen och pratade om hennes karaktärer, om berättarstruktur, om vändpunkter och logiska, eller inte så logiska, förvecklingar. Jag ställde många obekväma frågor, hon svarade. Ibland svarade hon inte, utan funderade vidare, för att i nästa stund skissa tidsaxlar och skriva scener på post-it-lappar. Jag tror att hon har fått lite styr på det hela.

Vi har precis ätit en god middag, druckit vin och pratat strunt. Nu har hon smugit ner till stugan för att sova på loftet. Imorgon bär det av hemåt.

Lycka till, Lina! Det kommer att gå rasande bra för dig.

: : :

Välkommen till terapistugan
Välkommen till skrivarstugan

Är du intresserad av att checka in i min skrivarstuga i ett par dagar, bli coachad och få en massa input på det du skriver, hör av dig >> AC Collin – författarcoach.

Kommentera