Ansök nu till skrivarlinje på distans

Nu är det hög tid att söka till höstens skrivarlinjer. Vill du ägna dig åt ett eget skrivprojekt under ett helt läsår är mitt tips Sörängens folkhögskola. Skolan erbjuder en nätbaserad skrivarlinje på distans, ett fullgott alternativ för dig som inte kan eller vill flytta hemifrån för att studera. Sista ansökningsdag är 15 april 2011.

Skrivarlinjens upplägg är att du och dina kurskamrater levererar en begränsad mängd text ungefär en gång i månaden. Ni läser och ger varandra konstruktiv respons. En erfaren skrivarpedagog finns där som handledare och stöd under hela resan. Mellan textinlämningarna arbetar du med ditt skrivprojekt. Utbildningen avslutas med ett seminarium på skolan, ett riktigt textmarathon, där alla skrivprojekt diskuteras.

Jag har själv varit delaktig som handledare det här läsåret (2010/2011) och ser väldigt mycket fram emot slutseminarierna som arrangeras i samband med den årliga Poesifestivalen i juni. Jag är övertygad om att flera av de elever som slitit med sina projekt under året kommer att bli publicerade, förr eller senare.

Läs mer om hur du söker här >>

0 reaktioner på ”Ansök nu till skrivarlinje på distans

Kommentera