Så här tycker läsarna om "Mamma …"

Det har gått knappt två veckor efter releasen av ”Mamma kom aldrig hem” och jag är alldeles överväldigad av responsen från läsare.

7xmamma
Instagram fylls på med bilder av boken i olika sammanhang, hashtaggad med #mammakomaldrighem Det känns skönt att se att den är väl omhändertagen.

Min oro att innehållet inte skulle leva upp till det vackra omslaget verkar obefogad. Jag är så tacksam över alla uppmuntrande hälsningar via Facebook, i kommentarer och mail, och faktiskt ett och annat handskrivet brev. Tack, tack alla ni som läser och delar med er. Fortsätt!

Ett axplock från läsarna:

Hej där AC Collin! Har läst din bok nu ‪#‎Mammakomaldrighem‬ och har fängslats och berörts. Grattis till en välskriven roman och en riktigt bra debut! /Eva

Ingen kör bil som du AC Collin
Och ingen skriver som Du.
Såklart jag läste det sista kapitlet i bilen i morse.
En sällsamt ömsint målande tonsäker läsupplevelse.
En värdefull berättelse, som inte backar på smala grusgångar för att hitta hem.
Och Elden finns där – och kommer alltid finnas där tillsammans med Mörkret, med Dig AC.
T A C K för Bästa Skjutsen!  /Ulrika

Plötsligt går det fort att pendla till och från Jakobsberg. Ja, det är ju inte kommunaltrafiken som har börjat fungera … Jag har ett underbart tidsfördriv. Tack AC! /Marianne

Mamma kom aldrig hem, av AC Collin – nu färdigläst. Jag älskade boken, en fängslande historia om att vara ung och undra vilka ens föräldrar egentligen är, och om att känna sig ensam i världen … /Mona

Du vet när man är så trött att man knappt kan hålla ögonen öppna men ändå inte kan lägga boken ifrån sig?! När man tänker ”okej, jag läser bara till sidan 222/226/228… – äh, 230 – och sen SKA jag sova”.. Så är det att läsa ‘Mamma kom aldrig hem”. Du som inte har läst den än har någonting underbart att se fram emot. Missa den inte. Jag saknar den redan. /Pia

Jag är färdig med Anna-Carins bok och jag är mycket berörd. Min läsupplevelse är för privat för att dela. Men läs boken. … /Åsa

Jag viker ihop de röda pärmarna och känner mig en smula ensam.
Hade så gärna velat spendera ett par timmar till i sällskap med Linn och de andra men kanske är det så man gör när man skriver en riktigt bra bok; man avslutar i exakt rätt tid.
AC Collins debutroman ”Mamma kom aldrig hem” är rörande och sliter tag i ens nackskinn på en gång. Hon rör sig obehindrat mellan nu- och dåtid, utan att tappa drivet eller flytet. Det finns inte ett enda överflödigt ord. Inga transportsträckor som får en att tappa fokus.
Det doftar av kanelbullar och linolja från svunna tider, likväl som solvarm hud på en strand i nutidens Portugal.
AC lyckas med konsttycket att få mig att tycka om samtliga karaktärer, trots alla deras brister, eller kanske just därför. Det är varmt, det är sorgligt, det är gripande och jag rekommenderar den till alla som tycker om ett fint hantverk. Lyllos du som har den oläst. /Lena Katarina

Jag läste ut ”Mamma kom aldrig hem” i fredags, och jag märker att jag inte kan sluta tänka på den. Så bra skrivet! /Jenny

Jag har också börjat läsa ”Mamma kom aldrig hem” – vill inte att den ska ta slut. Vilket fantastiskt språk! Grattis AC – din bok är ett mästerverk! /Birgitta

Jag tyckte mycket om den. Under läsningen genom hela boken får jag mycket bilder, ibland lite solblekta och nötta i kanterna och ibland väldigt starka och otyglade i både färg o motiv! Händelserna knyts ihop på slutet även om du liksom lämnar en cliff hanger! Nu till den stora frågan: kommer det en uppföljare?! […] Du har förmedlat olika känslor och fått fram stämningar väldigt bra! Miljöerna är lika tydliga för mig som om jag varit där, caféet, Ödehuset o gatorna i staden … /Linda

Inte roligt att behöva flyttpacka när man har en så härlig läsupplevelse framför sig. Boken ligger där i soffan och bara skriker efter min uppmärksamhet! /Maria

Köp ett signerat exemplar

Vill du ha ett signerat exemplar hemskickat? Kontakta mig så ordnar jag det. Boken kostar 230 kronor + 42 (porto).

Signeringar

Lördagen den 12 september, kl13-15 signerar jag romanen på Joe & The Juice i Täby Centrum.

Om du besöker bokmässan i Göteborg den 24 – 27 september 2015, titta förbi Ordberoende förlags monter B00:08, så är det stor chans att vi ses.

0 reaktioner på ”Så här tycker läsarna om "Mamma …"

Kommentera