AC Collin pitchade manus till ljudbok

Boktugg: AC Collin pitchade manus till ljudbok med demo

Det är roligt när ens ansträngningar uppmärksammas, särskilt av nättidningen Boktugg som bevakar bokbranschen och vad som är hett just nu. I förra veckan gjorde Boktuggs Conny Palmkvist en intervju med mig om när jag pitchade manus till ljudbok med demo. Det handlar alltså om ”Maja och jullovsmysteriet” som har sänts i avsnitt på Storytel under arton dagar över jul och nyår.

pitchade manus till ljudbok med demoBoktugg:

Efterhand som branschen utvecklas, förändras också författarens roll. Borta är det vi såg för tjugo år sedan, då man satt ensam på sin kammare med dammet virvlande runt fötterna och bara steg ut i solen när manuset var klart. Den världsfrånvände författaren har det svårt nu för tiden. Ersättningarna har blivit sämre, förlagen svårare att ta sig in på.

Så det gäller att förnya sig. En av alla de som verkligen fångat upp allt det nya som sköljer över oss är AC Collin, som har gått från att vara textcoach och författare till ljudboksestradör. Eller bättre uttryckt, en författare med ännu en sträng på sin lyra.

Läs hela intervjun här >>

 

Vill du pitcha för en ljudbok?

År 2017 var ett ljudboksår för mig. Om jag får önska – om jag får bestämma – så är det bara början. Har du idéer och undrar hur du ska komma igång? Eller behöver konkret hjälp att producera trailers, piloter eller annat i ljudväg?  Läs mer här >>