pitchade manus till ljudbok med demo

”Maja och jullovsmysteriet” i Storytel Awards

Från och med idag, måndagen den 7 januari 2019, kan lyssnarna rösta på sina ljudboksfavoriter i Storytel Awards, det som tidigare hette Stora ljudbokspriset. Ett av de nominerade bidragen i barnbokskategorin är ”Maja och jullovsmysteriet” av AC Collin.

Ge inte upp ditt skrivande

För mer än tio år sedan började jag skriva på en berättelse. Den hamnade i byrålådan. Våren 2017 plockade jag fram den igen, redigerade, spelade in tre avsnitt och skickade till förlag. De hörde av sig veckan därpå. Julen samma år publicerades ”Maja och jullovsmysteriet” som följetong på Storytel med Gustav Hammarsten som inläsare.

Du gör första urvalet

Den här julen kom berättelsen ut som ”riktig” bok på B.Wahlströms förlag, och från och med idag kan du alltså rösta på Maja i Storytel Awards. De bidrag i varje kategori (barn, ungdom, roman, spänning) som fått flest röster av lyssnarna, går vidare till jurygruppen som gör det slutliga valet. Den 4 april 2019 är det stor ljudboksgala i Stockholm där vinnarna koras.

Gissa vem som blir glad och tacksam om Maja, Ingo, Snö och Storm går vidare? 😁 Du kan bara rösta en gång från samma IP-nummer.

Rösta på din favoritbok här >>

Provlyssna på Maja här >>

: : :

Vad handlar ”Maja och jullovsmysteriet” om?

Majas familj ärver ett slott av en avlägsen släkting. Maja vill inte alls flytta dit, men följer med för att provbo över jullovet. Mystiska saker händer på slottet, och Maja känner sig säker på att slottet inte vill att de ska bo kvar. Det gör henne både arg och nyfiken. Med hjälp av sin bästa vän Ingo, drönaren Storm och tornugglan Snö, upptäcker hon en hemlighet som har varit dold under alla de femtio år när slottet har varit stängt. När hemligheten avslöjas förändras allt, särskilt för en viss person.

Sedan blev det sommarlov

Historien om Maja fick en uppföljare, ”Maja och sommarlovsmysteriet”, som publicerades på Storytel i juni 2018. I den berättelsen får Maja och Ingo sällskap av tre vänner. Trots att det är sommar och sol och varmt i badviken, är de uttråkade. Nora, som hjälper familjen på slottet, ger barnen ett uppdrag. Det blir början på ännu ett spännande mysterium. Vem är egentligen sjöfararen som porträtteras bakom en tapet i östra flygeln? Och vad är ett astrolabium? Hur hänger allt ihop?

Snart är det påsklov

Just nu, i januari 2018, pågår redigeringen av ”Maja och påsklovsmysteriet”, som blir ännu mer rafflande än de två tidigare berättelserna. Beräknad utgivning påsken 2019.

Invigningen av hotellet i östra flygeln på slottet närmar sig, men allt är kaos. Mamma är stressad, och inte blir det bättre när pappa låter sin gamla ungdomsvän Benny slå läger med sina cirkuskompisar i parken. Vad är det för kufar egentligen? Och vem smyger omkring och stjäl i byn? Och varför är en av cirkusvagnarna låst och vaktad dygnet runt?