cropped-AC_rund_200.png
Anna-Carin Collin dipl. psykosyntesterapeut

Samtalsterapi med psykosyntes som grund passar dig som vill bryta beteendemönster och komma vidare ur en låst situation. Det kan vara i en relation, på arbetet, i förhållande till dig själv och de roller du har i olika sammanhang.

Boka en provsession och se om det är en terapiform som passar dig. Under hösten 2016 betalar du halva priset för den första sessionen (350 kronor).  LÄS MER HÄR >>

När du inleder ditt personliga psykosyntesarbete bokas du för minst sex sessioner. Varje session är 60 eller 90 minuter. Inledningsvis ses vi en gång i veckan. Det finns också möjlighet att ha sessioner via Skype.

Vi som arbetar med psykosyntes som grund går på djupet och blickar framåt. Till vår hjälp har vi metoder och tekniker från KBT, gestalt och psykodynamisk terapi. Anknytningsteorin, roller i familjesystem och familjekonstellationer är begrepp som förekommer inom psykosyntes. Det holistiska synsättet gör att man ser till hela människan, såväl tankar, känslor och kropp. Det som skiljer psykosyntes från andra terapiformer är det andliga perspektivet. Tanken är att vi har ett övre omedvetet, det transpersonella, där intuition, fantasi och kreativitet.

Det är inte ovanligt att terapeuten är specialiserad på någon teknik, som t.ex. bildskapande, dans, guidade meditationer, visualiseringar. Att skrivandet kan vara terapeutiskt läkande finns det vetenskapliga bevis för och det är ett utmärkt sätt att bearbeta mellan sessionerna.

 

: : :

Min personliga psykosyntesresa började med introduktionskursen Essentials på PsykosyntesAkademin våren 2006. Samma höst påbörjade jag den fyraåriga utbildningen. Jag har tagit emot klienter sedan våren 2009.

År 2010 tilldelades jag Margo Russell-stipendiet för mitt sätt att sprida psykosyntesen utanför terapirummet, via min Skrivarsafari, en upplevelsebaserad kurs i kreativt skrivande. Den har arrangerats på Fridhems folkhögskola varje sommar sedan dess. Att skrivandet kan vara läkande är jag övertygad om.

/AC Collin, september 2016

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara